Tjänster inom redovisning och bokföring

Inom bokföring och redovisning finns en mängd olika tjänster. Solsnäckan AB erbjuder

Löpande bokföring

Jag blir er ekonomiavdelning i miniformat och sköter er bokföring med månadsavstämningar valfritt antal timmar i veckan/månaden.

Avstämning

För dig som använder dig av FortNox så kan ett arbetssätt vara att du eller någon på företaget sköter den löpande bokföringen till vardags och jag går in och stämmer av bokföringen en gång i månaden eller en gång i kvartalet beroende på vad vi har för överenskommelse. För dig som har valt BL Admins kundfaktura och – eller leverantörs faktura appar, så går jag in några gånger i veckan för att se om det har kommit någon leverantörsfaktura som behöver attesteras och betalas. För dig som har kundfaktura delen av appen så går jag in några gånger i månaden för att se vad som vilka kundfakturor som är betalda. Även det efter överenskommelse. Sedan stämmer jag av totala bokföringen enligt den överenskommelse vi har. Alla mina företags bokföring ligger numera i molnet för vår allas trygghet skull.

Årsbokslut och årsredovisning

För företag med en omsättning under 2,9 miljoner hjälper jag gärna till med årsbokslut och årsredovisningen. Något som är extra viktigt i år, när det finns möjlighet att lägga hela vinsten i något som heter Periodiseringsfond – som egentligen en helt laglig skatteteknisk hantering för att jämna ut perioder som går bra med perioder som går mindre bra. Det innebär att de pengar som finns på ditt bankkonto endast berörs inte. D.v.s. du behöver inte ta av likviditeten för att betala in skatt.

För er som har en nettoomsättning över 3 miljoner hjälper jag gärna till med åsbokslutet så att det är väl förberett till den dagen revisorn kommer för att göra årsredovisningen.

Periodiseringsfond

Periodiseringsfond innebär att delar (eller i år) hela vinsten undantas från skatt. När det sedan antingen går sämre ett år eller att fem år har gått sedan man gjorde just detta års periodiseringsfond så löser man upp fonden för beskattning. Det finns mer regler än dessa, men jag nöjer mig här med förklaringen.

Registrera företag eller omstart av företag

För er som drar er för att starta företag för att det verkar så krångligt och besvärligt eller vill ha en hjälpande hand för att få allt rätt första gången, hjälper jag gärna till.

Vi avsätter en stund för att gå genom er affärsidé och vilken företagsform som passar er bäst och sedan går vi över till verksamt.se för att komma igång med själva startprocessen. Genomgången av verksamt.se tar 3 timmar av er tid och sedan 1 – 2 veckor för bolagsverket och Skatteverket att få till alla myndighetsbeslut och administration, men sedan är ni i gång med företaget. Starta ett aktiebolag brukar ta 4 veckor. Anledningen till att genomgången av verksamt.se tar 3 timmar är att det är många beslut som ska fattas för företagets räkning och en del uppgifter som behöver kollas upp.

Löner

Vi hjälper gärna till med löner för dig själv och för dina anställda. Jag är numera certifierad Löneadministratör genom Xpectum.