Solsnäckan AB bildades 11 november 2011 och har sin verksamhet inom redovisning och löpande bokföring.

Solsnäckan AB startades  den 11 november 2011.   Företaget började med att driva webbshoppen r-pi.se under sju år där jag sålde Raspberry Pi datorn med elektroniktillbehör. Under den här perioden jag lärde mycket om praktiskt bokföring, eftersom jag gjorde inköp från hela världen och därmed viss enklare tullhantering.  Underperioden infördes även elektronikskatten och jag fick lära mig hur man hanterar e-skatten rent bokföringsmässigt.  Denna erfarenhet gör att jag har ett helhetsperspektiv på företagande.

Redovisning

Under de sju åren lärde jag mig massor om Redovisnings- och bokföringsverksamhet. I mitt arbete med webbshoppen blev det en hel del import och export av elektronik från och till  hela världen. Det blev också en hel del hantering av kundfakturor och leverantörsfakturor genom åren, kundreklamationer m.m.

26 februari 2020 tog jag min certifiering till Redovisningsekonom genom FAR. FAR är en regeringens rådgivningsorgan i boksföringslagstiftning.

Karin Jansson

Jag har under 30 år arbetat både inom både tekniska- och administrativa yrken. Jag har varit egen företagare sedan 2009. Jag har läst 2-årig El-Teleteknisk linje på gymnasiet. Men när jag gick folkhögskola upptäckte jag att jag kunde plugga, vilket gjorde att jag läst in en filosofie kanditat på Stockholms universitet i bland annat Statsvetenskap, Ekonomisk historia, Nationalekonomi och Pedagogik.  Under 10-talet upptäckte jag att jag talang för kombinationen siffror/mönster och datoranvändning. I dag driver jag en redovisningsbyrå sedan hösten 2019. I dag gör jag löpande bokföring åt andra företag, tar hand om deras bokslut, årsredovisningar och företagens inkomstdeklarationer. Jag arbetar både med aktiebolag och enskilda firmor.

Efter att skött Solsnäckans löpande bokföring med avstämningar under 7 år, samt arbetat 1 år på medelstort företag med digitalisering av löpande bokföring gick vi över till redovisning.   Min styrka har alltid varit min vetgirighet på människor och ting  och att jag vill veta varför något fungerar som det gör m.m.

Karin är Certifierad redovisningsekonom genom FAR och utbildningsföretaget Xpectum.

Bild på Karin grundare av Solsnäckan AB - Om oss

Karin grundare av Solsnäckan AB på mässa med datorer 2015.