Solsnäckan AB bildades 11 november 2011 och har sin verksamhet inom redovisning och löpande bokföring.

Karin och Pär startade Solsnäckan AB startades den 11 november 2011.  Vi drev webbshoppen r-pi.se under sju år där vi sålde Raspberry Pi datorn med elektroniktillbehör.  Det sista året började vi även sälja coola Luftdatapaket.

Redovisning

Under de sju åren lärde sig Karin massor om Redovisnings- och bokföringsverksamhet. I mitt arbete med webbshoppen blev det en hel del import och export av elektronik från hela världen. Vilket gjorde att jag lärde sig tillhörande bokföring av import och import och hantering av tullärenden. Det blev också en hel del hantering av kundfakturor och leverantörsfakturor, kundreklamationer m.m. När vi hade sålt shoppen kom vi fram till att Karin skulle börja med redovisning och bokföring,  och Pär skulle fortsätta med sina konsultprojekt inom IoT och elektronik.

Karin Andersson

Karin har tidigare arbetat inom både tekniska- och administrativa yrken. Hon har varit egen företagare sedan 2009. Karin har läst 2-årig El-Teleteknisk linje på gymnasiet, men någonstans på vägen insåg hon att har mer talang för kombinationen siffror/mönster och datoranvändning. Efter att skött Solsnäckans löpande bokföring med avstämningar under 7 år, samt arbetat 1 år på medelstort företag med digitalisering av löpande bokföring gick vi över till redovisning.  Karin har en filosofie kanditat på Stockholms universitet i bland annat Statsvetenskap, Ekonomisk historia, Nationalekonomi och Pedagogik. Min styrka har alltid varit min vetgirighet och att jag vill veta varför något fungerar som det gör m.m.

Karin är Certifierad redovisningsekonom genom FAR och utbildningsföretaget Xpectum.

Bild på Karin grundare av Solsnäckan AB - Om oss

Karin grundare av Solsnäckan AB på mässa med datorer 2015.